Zorgverzekering voor vrouwen

Zorgverzekering voor vrouwen

Vrouwen hebben vaak een andere behoefte aan medische zorg dan mannen. Denk hierbij aan verloskundige zorg, kraamzorg, anticonceptie, borstkankeronderzoek, uitstrijkje en vrouw-gerelateerde ziekten. Een zorgverzekering voor vrouwen is dan ook gericht op vergoedingen op dit gebied.

 

Basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Ieder jaar bepaalt de overheid wat er vergoedt wordt vanuit de basisverzekering. Hier hebben zorgverzekeraars zelf weinig over te zeggen, en zij moeten zich houden aan de eisen die de overheid stelt. De basisverzekering is voor iedereen die in Nederland woont verplicht. Een zorgverzekeraar mag niemand hiervoor weigeren. De aanvullende verzekering biedt extra dekking tegen bepaalde zorgkosten. En daar begint het probleem vaak. Want iedereen heeft weer andere behoeftes aan medische zorg. Zo is het een feit dat vrouwen een totaal andere behoefte aan zorg hebben dan mannen. Door de aanvullende verkering hierop aan te passen sluit deze goed aan op deze behoeften. Veel zorgverzekeraars hebben daarom de vrouwenzorgverzekering of de vrouwvriendelijke zorgverzekering in hun pakket opgenomen.

De belangrijkste zorgverzekeraars

Energiek was tot 2016 de grootste zorgverzekeraar voor vrouwen. Energiek wijst al haar klanten graag door naar Salland Zorgdirect. Deze kent geen specifieke vergoeding voor vrouwen en daarom moet bekeken worden of deze zorgverzekering wel bij de wensen aansluit. Wel biedt Salland Care for Women aan. Deze landelijke organisatie is gespecialiseerd in de vrouwelijke gezondheid. Verzekerden kunnen hier altijd terecht voor advies en vragen. Salland biedt vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding aan voor een adviesgesprek met Care for Women.

Zilveren kruis heeft een special zorgverzekering voor vrouwen. Advies over overgangsklachten, gezondheid en menstruatieproblemen staan bij Zilveren Kruis hoog in het vaandel. Ohra biedt vanuit haar aanvullende verzekeringen ook de Care For Women aan. Deskundig advies en antwoord op vragen die gesteld worden door vrouwen. Dit kan gaan om overgangsklachten, zwangerschap, bevallen, vrouwgerelateerde kanker of ziekten. Ditzo is een zorgverzekeraar die ook vrouwvriendelijk is. Anticonceptie wordt voor 10 procent vergoed. Daarnaast worden kraamzorg en verloskundige zorg vergoed. Ditzelfde geldt voor de verzekering van FBTO.

Mag de zorgverzekeraar mij weigeren?

Voor de basisverzekering absoluut niet, voor de aanvullende zorgverzekering wel. De aanvullende zorgverzekering is niet verplicht gesteld door de overheid. De verzekeraar mag vrouwen weigeren wanneer ze het vermoeden heeft dat de vrouw in kwestie op korte termijn hoge zorgkosten gaat maken. Veel vrouwen willen namelijk nog snel een aanvullende verzekering afsluiten wanneer ze zwanger zijn of wanneer ze een bepaalde ziekte hebben. Het is daarom verstandig om een aanvullende verzekering tijdig af te sluiten. Kinderen onder de 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd, ook met de aanvullende verzekering.

 

Ga direct naar:

 

Zilveren kruis fitclub logo kleinZilveren Kruis

 

 

salland zorgdirectSalland Zorg Direct

 

 

OHRA zorgverzekering logo kleinOHRA

Geen reactie's

Geef een reactie