Verzekeringen overzicht

Verzekeringen overzicht

VerzekeringAdviseur.com biedt u een geheel aanbod van verzekeringen en verzekeraars. Wij trachten u van een zo gedegen mogelijk advies te voorzien wat voor u wellicht de beste keuze is wanneer u een verzekering afsluit. Onderstaand vindt u een overzicht van alle verzekeringen die worden behandeld op VerzekeringAdviseur.com. Klik op de verzekering om meer te weten te komen over wat deze inhoudt en welke zorgverzekeraars deze aanbieden.

Zorgverzekering

Een basisverzekering is in Nederland voor een ieder verplicht. Maar hoe bepaald u of u ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Welke zorgverzekeraars zijn actief in Nederland?

TIP: Lees dit artikel waarin alles wordt behandeld waarover u moet nadenken bij het afsluiten van een zorgverzekering

Uitvaartverzekering

Een beetje uitvaart kan duizenden euro’s kosten. Dus, los van je pijn en verdriet, een financiële domper. Dat kan anders. De uitvaartverzekering dekt niet alleen een deel van de kosten of zelfs alles, men zorgt ook voor heel wat bureaucratische rompslomp, voor advertenties, voor de begrafenis zelf. Kijk wat je wilt en bespreek dat en maak dan een keuze voor de uitvaartverzekering, die zorgdraagt voor een verzorgde en financieel zekere wijze uitvaart.

Autoverzekering en overige

U kunt hier terecht voor alle verzekeringen die met vervoer te maken hebben, van allrisk, WA+ en WA autoverzekeringen tot de brommer- en de caravanverzekering. Een gloednieuwe auto die u wilt dekken tegen elke mogelijke schade, of een oude auto die u zo goedkoop mogelijk wilt verzekeren is een groot verschil. Wij helpen u te achterhalen wat de beste optie is voor u.

Woonverzekeringen

Bij wonen komt veel kijken betreft verzekeren. Met een inboedelverzekering bent u gedekt tegen bijvoorbeeld diefstal, maar zonder opstalverzekering bent u het klosje als u schade heeft aan bijvoorbeeld uw voorgevel. Ontdek welke woonverzekeringen noodzakelijk zijn voor uw koophuis en welke woonverzekeringen u extra dekking bieden.

Reisverzekeringen

Als u op vakantie gaat of bijvoorbeeld gaat backpacken is het verstandig om goed verzekerd te zijn. In de meeste gevallen is dit bij een langere reis zelfs verplicht. Denk hier bij niet alleen aan een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking maar ook aan een reisverzekering en/of annuleringsverzekering. Hiermee bent u ook verzekerd wanneer u bijvoorbeeld bestolen wordt of door ziekte helaas niet meer op vakantie kan.

Aansprakelijkheidsverzekering

U kunt nog zo voorzichtig zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt wanneer u per ongeluk schade aan de eigendommen van een ander aanbrengt. Zorg dat u een goede dekking heeft, zodat u niet met de handen in het haar zit wanneer u per ongeluk een kop koffie morst over de laptop van uw buurman.

Ongevallenverzekering

Als u uw been breekt, dan dekt uw zorgverzekering in de meeste gevallen de kosten van het ziekenhuisbezoek en eventuele revalidatie. Een ongevallenverzekering keert een van te voren vastgesteld bedrag uit na een ongeval waardoor lichamelijk letsel is ontstaan. Zo bent u niet enkel afhankelijk van uw eventuele arbeidsongeschiktheidverzekering als u door een ongeval (tijdelijk) niet meer kunt werken.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer een geschil tussen u en bijvoorbeeld uw werkgever of een verkoper dusdanig oploopt dat u jurdische hulp wilt inschakelen, kunnen de kosten hoog oplopen. Mocht het uitlopen op een rechtzaak dan worden met een rechtsbijstandverzekering de griffier-, proces- en advocaatkosten (indien deze door de verzekeraar is aangewezen) vergoed.

Bedrijfsverzekering

Als u bijvoorbeeld ZZP’er bent en u maakt schade terwijl u bezig bent met een opdracht, dan zal uw reguliere verzekering dit niet dekken. U heeft hiervoor een bedrijfsverzekering nodig. In Nederland is het verplicht om als ondernemer een bedrijfsverzekering af te sluiten.

Overlijdensrisicoverzekering

We staan er liever niet bij stil, maar als u zou komen te overlijden dan kunt u uw nabestaanden met flinke financiële zorgen opzadelen als u geen overlijdensrisicoverzekering afsluit. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek en eventuele andere leningen die uw nabestaanden erven.

Overige verzekeringen

Bovenstaande verzekeringen zult u in de meeste gevallen nodig hebben. Maar er zijn ook zeer specifieke verzekeringen voor niche behoeften, zoals bijvoorbeeld uw bruiloft of een ander evenement. Vergeet niet dat uw pensioen ook een verzekering is.