Reizen

Reisverzekeringen: zeker op reis

Wanneer u binnenkort van plan bent op vakantie te gaan, kan het misschien raadzaam zijn een reisverzekering af te sluiten. Deze verzekert u tegen onverwachte gebeurtenissen die u schade opleveren tijdens uw reis.

Dekking

Elke reisverzekering dekt weer andere zaken en heeft weer andere voorwaarden. Vergelijk daarom, voordat u een verzekering afsluit, verschillende reisverzekeringen en kijk welke verzekering het beste aansluit op uw situatie. Over het algemeen dekken reisverzekeringen in ieder geval de volgende zaken:

  • Bagage- en gelddekking: wanneer u uw bagage kwijtraakt of wordt beschadigd, wordt deze vergoed. In de polisvoorwaarden is een bepaald maximumbedrag opgenomen waartegen wordt vergoed, en soms geldt er een eigen risico. Geld en cheques worden niet vergoed in de bagagedekking, maar wordt dit vergoed vanuit de gelddekking. Ook hiervoor geldt bij iedere verzekering een ander maximumbedrag.
  • Geneeskundige kosten: een reisverzekering dekt alle geneeskundige kosten die moeten worden gemaakt tijdens de vakantie en die niet worden gedekt door de zorgverzekering.
  • Extra kosten: wanneer u extra kosten moet maken omdat uzelf, een reisgenoot of een familielid ziek wordt, een ongeval krijgt of overlijdt, worden deze door de reisverzekering vergoed. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan extra verblijfskosten of de kosten van repatriëring.
  • Uitkering bij ongevallen: in het geval dat u blijvend invalide raakt of overlijdt tijdens de reis, keert de verzekering een geldbedrag uit aan uw nabestaanden.
  • Automobilistenhulp: wanneer u pech of een ongeval heeft met uw voertuig , helpt de reisverzekering u met het zo snel mogelijk laten repareren van uw voertuig of het regelen van een vervangend voertuig en vergoedt de verzekering de kosten hiervan.
  • Rechtsbijstand: veel reisverzekeringen dekken de kosten van juridische bijstand tijdens uw reis.

Mocht je op reis gaan en een reisverzekering afsluiten is het ook altijd handig om na te denken over een annuleringsverzekering; mocht je vakantie of reis dan onverhoopt niet doorgaan ben je niet ineens al je uitgaven kwijt.

Reisverzekeringen in alle soorten en maten

Er zijn twee typen reisverzekeringen: aflopende reisverzekeringen en doorlopende reisverzekeringen. Een aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van uw vakantie, een doorlopende reisverzekering verzekert u het hele jaar door. Afhankelijk van hoe vaak u op vakantie gaat kan het voordeliger zijn elke keer een aflopende reisverzekering af te sluiten of één keer een doorlopende.
Meestal bestaan er twee verschillende dekkinggraden, namelijk Europa en de wereld. Een punt van aandacht is dat Europadekking niet alleen landen in Europa dekt, maar ook alle andere landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Kijk daarom goed onder welke dekking uw vakantiebestemming valt.

Punten van aandacht

Er zijn een paar dingen waarop u moet letten voordat u een reisverzekering afsluit. Gaat u op wintersport of een ander sport uitoefenen tijdens vakantie die meer risico op letstel met zich meebrengt? Kijk dan of uw verzekering wintersportdekking heeft. Anders dekt de reisverzekering in de meeste gevallen de kosten van de schade, opgelopen tijdens het beoefenen van de sport, niet. Daarnaast is er vaak geen dekking tijdens zakelijke reizen of langdurige reizen en moet hiervoor vaak een toeslag worden betaald.

Terug naar homepage

[divider]