Menzis zorgverzekering

Menzis zorgverzekering

allsecur versicherung
Laaresstraat 88, 7500 KC Enschede
Telefoon: 088 222 40 40
E-Mail: info@menzis.nl
www.menzis.nl

 

 

Over Menzis zorgverzekeringen

Menzis is een gespecialiseerde zorgverzekeraar. Het uitgangspunt van Menzis, is dat goede zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar zou moeten zijn. Menzis houdt dit betaalbaar, doordat zij goed zorg ‘inkopen’.

Menzis maakt afspraken met zorgaanbieders over prijs en kwaliteit en koopt dit als het ware in bulk in. Dat houdt het betaalbaar voor de klant. Daarbij ontvangt u als klant geen rekening van de zorgaanbieder zelf, maar wordt dit allemaal onderling afgehandeld door Menzis en de betreffende zorgaanbieder.

 

Menzis Basisverzekeringen

Bij Menzis heeft u de keuze tussen 2 basis zorgverzekeringen. Dan gaat het om de MenzisZorgVerzorgd of de MenzisZorgZo polis. Het verschil in deze polissen ligt daar in dat er verschil is wat u betaalt, u kunt kiezen of u al dan niet naar een gecontracteerde zorgverlener gaat, wat en hoe u de zorg vergoed krijgt

 

Menzis ZorgZo is een zogenaamde restitutiepolis. Het verschil tussen een restitutie en een naturapolis uitgelegd.

 

Menzis aanvullende verzekering

De aanvullende verzekeringen dekken die zorgkosten die buiten het basispakket vallen. Er zijn natuurlijk een aantal zaken die de basis ziektekostenverzekering niet dekt of slechts gedeeltelijk zoals bijvoorbeeld fysiotherapie. Een aanvullende verzekering afsluiten is niet verplicht een basisverzekering wel. Om toch die zaken als fysiotherapie op te vangen hebben verschillende zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen. Zo ook Menzis. Bij Menzis kun je kiezen tussen de volgende 4 aanvullende verzekeringen:
Vanzelfsprekend is bij een hogere premie de dekking ruimer en zijn de vergoedingen ook hoger. Meer informatie over de Menzis aanvullende verzekeringen op de Menzis Website

 

  • Menzis basis zorgverzekering v.a. €
  • U kunt altijd rekenen op goede zorg
  • Je bepaalt zelf door wie je wordt geholpen

 

 

Menzis Jongerenverzekering

De Menzis JongerenVerzorgd zorgverzekering is de jongerenverzekering van Menzis voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar oud. Deze aanvullende zorgverzekering van Menzis is tevens een tandartsverzekering; 2 in 1 pakket is het dus. Je krijgt hier alleen de vergoeding die je nodig hebt; dus nog even geen kraamzorg en of een overgangsconsulente. Maar wel die fysiotherapie, advies over sport en vergoedingen voor tandartsconsulten. De jongeren verzekering van Menzis JongerenVerzorgd is er al v.a. €15,25.

 

Menzis Tandartsverzekering

Bij Menzis is het ook mogelijk een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten zo dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan na een bezoekje aan de tandarts. Er zijn 4 verschillende tandartsverzekeringen van Menzis die verschillen in dekking, vergoeding en premie. Zo kun je zelf bezien of je hoge dekking wilt hebben (bijvoorbeeld bij kronen, implantaten e.d.) of een lage dekking ook genoeg is omdat je niet verwacht vaker dan 1 keer per jaar naar de tandarts of mondhygiënist te gaan voor een consult.

 

 

Collectieve verzekeringen Menzis

Bij Menzis kunt u op verschillende manieren collectief verzekerd zijn. U kunt collectief verzekerd zijn via uw werkgever, via een tussenpersoon of via uw gemeente. Ook is het mogelijk dat u een collectieve verzekering heeft via bijvoorbeeld FNV of een andere ledenorganisatie waardoor u recht heeft op collectiviteitskorting bij Menzis. Menzis Zorgplus is speciaal voor mensen die in de zorg werken de collectieve aanvullende & basisverzekering. Bij de collectieve verzekeringen krijgt u dus extra korting op uw verzekeringen.

Hier vind u meer informatie over alle collectieve verzekeringen van Menzis.

 

Mijn Menzis

In Mijn Menzis kunt u als u bent aangesloten bij Menzis verzekeringen vervolgens al uw zaken gemakkelijk van achter de computer regelen, mocht u dat willen natuurlijk. Zo kunt u zelf online declareren, uw persoonlijk dossier van Menzis inzien, uw verzekeringen aanpassen en premies voor andere verzekeringen van Menzis berekenen.

 

Menzis Contact

U kunt de Menzis klantenservice zowel telefonisch, per e-mail, per post en in persoon bezoeken.
Het telefoonnummer van de Menzis klantenservice is: 088 222 40 40
U kunt Menzis emailen via het emailformulier.

 

Menzis Post adres:
Postbus 75000
7500 KC Enschede
Fax: 053 485 32 99.

Menzis declaraties gaan ook naar bovenstaand post adres