Gezinspolis zorgverzekering

Gezinspolis zorgverzekering

gezinspolisEen gezinspolis voor de zorgverzekering is wel zo praktisch wanneer u niet ongerust wilt hoeven zijn over wat er wel of niet vergoed wordt. Sommige verzekeraars hebben weliswaar een uitstekende klantenservice maar u heeft uw tijd harder nodig voor uw gezin dan voor het bellen naar de zorgverzekeraar.

 

Onderaan dit artikel vind u een aantal voorbeelden van voordelige zorgverzekeringen voor gezinnen

 

Om met de klant mee te denken zijn er enkele zorgverzekeraars met speciale Gezinspolissen. Salland is zo’n maatschappij. Hier worden diverse vergoedingen onder gebracht die op veel gezinsleden betrekking zouden kunnen hebben. Heeft u geen “standaard” gezin, dan kiest u mogelijk beter voor een polis waarbij u uw kinderen met uzelf of uw partner mee verzekerd. Hier is dan geen sprake van een Gezinspolis.Kiest u voor een handmatig samengesteld pakket, houd u dan in gedachten dat het verstandig is uw kinderen mee te verzekeren met degene die de hoogste vergoedingen aanvraagt. Dit bent u dus zelf of uw partner. Kinderen boven de 18 jaar hebben vaak weer andere vergoedingen nodig, waarvoor ook weer aparte voorwaarden gelden. In deze zin is het verstandig om te vergelijken met een aparte polis voor uw kinderen die deze leeftijd inmiddels bereikt hebben.Een speciale Gezinspolis ontlast u vaak van de enorme rompslomp in administratie voeren. U heeft één polis en dus één soort betaling per maand. Vaak kunt u kiezen voor een betaling per jaar, dan heeft u meteen geen omkijken meer naar de maandelijkse premie. Bovendien is er bij een jaarbetaling vaak nog eens sprake van een flinke korting.
 
Een Gezinspolis bevat over het algemeen vergoedingen voor algemene gezondheidszaken zoals een bril of lenzen, medicijnen en anticonceptie, enkele behandelingen voor Fysiotherapie of Mensendieck en tandarts en/of Orthodontie. Wat een extra voordeel is, is dat er bij een dergelijke polis over het algemeen niet wordt gekeken naar een medische acceptatie. Iedereen is hierbij gelijk en wordt automatisch opgenomen in het verzekeringspakket. Bovendien heeft u met een verzamelpakket eerder korting dan bij meerdere polissen.
 
Eerder werd al Salland genoemd als verzekeraar van de speciale Gezinspolis; Delta Lloyd is een andere maatschappij die praktische oplossingen biedt voor gezinnen en ook geen medische acceptatie toepast.
 
Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die uitkomst bieden voor gezinnen. VGZ stelt voor u een gezinsverzekering samen, waar u ook nog eens een redelijke vergoeding krijgt voor alternatieve geneeswijzen. De andere vergoedingen hebben betrekking op beweeg- en stottertherapie, dieetadvisering, tandheelkundige behandelingen en psychische ondersteuning. Deze verzekeraar biedt aldus een zeer breed pakket, maar waar u wel iets aan heeft wanneer uw gezin nu eenmaal speciale zorg nodig heeft.
 
Zilveren Kruis denkt zeer breed mee in vergoedingen en neemt hierin bijvoorbeeld ADHD mee als onderdeel. Waar veel andere maatschappijen ook inspelen op moderne gezondheidsproblematiek, biedt Agis een redelijke vergoeding voor het lidmaatschap bij een patiëntenvereniging.
 
Onder meer Salland, Univé, Zilveren Kruis en CZ hebben geschikte gezinspolissen.

 

De aanvullende polis gezinnen is vaak al beschikbaar rond de €40,- per maand, kinderen zijn dan dus gratis aanvullend meeverzekerd.

 

unive-logo kleinUnivé Gezinsverzekeringen
 
Het Univé Gezin Pakket is een compleet pakket voor het gehele gezin met een aanvullende verzekering en tandheelkunde. Binnen dit pakket worden extra ruime vergoedingen geboden op bijvoorbeeld fysiotherapie, kraamzorg en orthodontie. Dit pakket is niet alleen interessant voor gezinnen die al kinderen hebben, maar ook voor gezinnen met een kinderwens. Binnen het Univé Gezin Pakket wordt 80 procent tot maximaal 2.500 vergoed voor orthodontie voor kinderen tot en met 18 jaar, 600 euro per jaar voor (kinder)fysiotherapie, brillen en lenzen tot maximaal 150 euro per 3 jaar (voor kinderen tot 18 jaar 200 euro per 3 jaar), gezinshulp en kinderopvang bij ziekenhuisopname en luxe kraamzorg tot 15 uur extra. De verzekering kost 51,50 per maand.
 

 

Menzis klein logoMenzis Gezamelijke Polis

De Menzis Gezamenlijke Polis is ideaal als mensen willen gaan trouwen of samenwonen. Beide verzekerden kunnen dan op één polis worden gezet. Wanneer een partner kan worden bijgeschreven op de Menzis Gezamenlijke Polis is afhankelijk van een aantal factoren. Vanaf 1 januari in het nieuwe verzekeringsjaar kan de tweede verzekerde worden bijgeschreven op de polis. Als de partner van de verzekerde is bijgeschreven op een gezinspolis van een andere verzekeraar, dan kan dit vanaf de 1e dag van de maand.

 

VGZ logoGezinspolis VGZ / VGZ gezin pakket

Met het VGZ Gezin Pakket verzekert een gezin zich van de beste zorg. Orthodontie wordt 80 procent vergoed, tot maximaal 2.500 euro. Tandheelkundige zorg wordt vergoed tot 80 procent met een maximum van 450 euro per jaar. Voor brillen voor kinderen geldt een vergoeding van 200 euro per jaar, inclusief ravot garantie. Fysiotherapie en manuele therapie worden vergoed tot een maximum van 600 euro per jaar. In het VGZ Gezin Pakket geldt tevens een volledige vergoeding voor de bevalling en is er 15 uur luxe kraamzorg beschikbaar. Verder is er 400 euro per jaar beschikbaar gesteld voor vaccinaties wereldwijd en spoedeisende hulp op vakantie. Tenslotte is huishoudelijke hulp en kinderopvang bij ziekenhuisopname meeverzekerd in dit pakket. Deze verzekering kost 49,99 per maand.

 

Zilveren kruis fitclub logo kleinZilveren kruis Achmea Gezinspolis 
Agis wat nu onderdeel is van Zilveren Kruis had altijd een gezinnenpolis, deze is nu verwerkt in de aanvullende verzekeringen van de Zilveren Kruis Zorgverzekeringen. De beste acties Zilveren Kruis kan je hier onder vinden.

 

CZ zorgverzekeringenCZ Zorgverzekering gezin

De Aanvullende verzekering Gezinnen is een ideale aanvullende verzekering voor behandelingen en hulpmiddelen die kinderen tot hun 18e levensjaar vaak nodig hebben. Kosten die worden vergoed zijn bijvoorbeeld brillen en contactlenzen voor een bedrag van 200 euro per persoon per 2 jaar. Fysiotherapie en oefentherapie worden jaarlijks vergoed tot 325 euro per persoon per jaar. Voor tand- en mondzorg is een bedrag van 250 per persoon per jaar beschikbaar. De vergoeding van orthodontie verloopt volgens het CZ Beugelplan, dit is tot maximaal 2.500 per jaar. De verzekering kost 42,45 euro per maand.

Geen reactie's

Geef een reactie