Fietsverzekering

Je fiets verzekeren betekent verzekerd van een fiets

Tegenwoordig kun je overal wel een verzekering voor afsluiten. Overal wordt geadverteerd om je spullen veilig te stellen via een verzekering. Nou zijn soms verzekeringen onnodig, maar een fietsverzekering is toch wel erg handig.

Waar dient een fietsverzekering voor?

Een fietsverzekering sluit je af om je fiets te verzekeren tegen diefstal of schade.
Bijna alle inwoners van Nederland zijn in het bezit van een fiets. Een fiets is handig. het brengt je snel van a naar b, hebt nooit problemen om in een stad te komen of je fiets te parkeren. Maar helaas is een fiets daardoor ook een vaak gestolen goed. In elke stad wordt er gehandeld in gestolen fietsen. En nadat je voor de zoveelste keer bestolen bent van je eigen fiets weet je het zeker. Een fietsverzekering is handig.

Waarom is een fietsverzekering handig?

Wanneer je fiets gestolen is of schade heeft opgelopen kun je via je verzekering het schadebedrag terugkrijgen in de vorm van reparatie of een nieuwe fiets. Het bedrag van je verzekering wordt bepaald door de waarde van je gekochte fiets.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt niet zo maar aanspraak maken op je fietsverzekering. Wanneer je gebruik wilt maken van je fietsverzekering bij diefstal moet je aangifte hebben gedaan bij de politie. Het aangiftebewijs stuur je op naar je verzekeringsmaatschappij. Dit is voor hen het bewijs dat je fiets daadwerkelijk gestolen is en dat je niet zelf een fout daarin hebt gemaakt door hem bijvoorbeeld niet op slot te zetten.
vervolgens krijg je van je verzekeringsmaatschappij toestemming om naar de betreffende fietsenmaker te gaan waarbij je hem destijds hebt afgesloten. Zij mogen jouw daar een tweedehands fiets aanbieden voor het bedrag waarvoor je destijds je fiets hebt verzekerd.
ook voor schade moet je een dergelijke procedure door. Het moet ten alle tijden duidelijk zijn dat jij niet de schuldige bent voor de schade.

Een fietsverzekering kan altijd uit.

Een fietsverzekering sluit je af voor ongeveer 3 jaar. Je betaalt bij het afsluiten van de fietsverzekering eenmalig een bedrag dat gebaseerd is op de waarde van jouw fiets. Vervolgens heb je er geen omkijken of kosten meer aan. Een gestolen fiets kost altijd meer dan het bedrag wat je aan de verzekeringsmaatschappij betaald. Zeker wanneer je een fiets niet kan missen raad ik aan een fietsverzekering af te sluiten.