FBTO zorgverzekering – korting en collectiviteit

FBTO logoFBTO zorgverzekering

Contact:
Lange Marktstraat 26
8911 AD Leeuwarden
Telefoon: (058) 234 56 78
E-Mail: info@fbto.nl
www.fbto.nl

 

De basispremie FBTO zonder verhoogd eigen risico bedraagt voor 2017 €103,50
 

FBTO basispremie 2018

FBTO heeft voor iedereen de mogelijkheid tot collectiviteitskorting met lage premie en met tevens vrije keuze van ziekenhuizen en specialisten, iedereen kan zich bij FBTO verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd en met een premie onder de €100,- afgelopen jaar is het een van de goedkopere zorgverzekeringen van Nederland. Met FBTO kun je met een van de zorgcollectieven extra korting krijgen op je zorgverzekering. De FBTO zorgverzekering premie voor 2018 zal weer rond november bekend gemaakt worden. Deze premie voor de zorgverzekering van FBTO is exclusief eventuele collectiviteitskortingen.

Omdat het FBTO basispakket niet alle zorg dekt, kun je ook kiezen voor aanvullende zorg met de aanvullende zorgverzekeringen van FBTO, onder meer de aanvullende verzekeringen van FBTO vindt u hier onder naast de overige informatie.

Rond het najaar 2017 ontvangt u uw nieuwe voorstel voor de zorgpremie van uw zorgverzekeraar, mocht u over willen stappen op een goedkopere zorgverzekering in 2018 doe dit dan voor 1 januari 2018 anders kan het onnodige kosten met zich meebrengen.

Collectiviteitskorting FBTO 2018

De Zorgcollectieven van FBTO zijn te vinden op de website van FBTO. Het is goed mogelijk dat je via je bedrijf/werkgever of een andere belangenorganisatie extra korting kan krijgen op je FBTO zorgverzekering. Zo kunt u bij in aanmerking komen voor FBTO collectiviteitskorting als u lid bent bij Vereniging Eigen Huis of WIJ Voordeelclub.


Val je niet onder de collectiviteit FBTO, dan heb je altijd nog een laatste uitweg met de individuele collectiviteitskorting. Met de individuele collectieve korting krijg je collectiviteitskorting zonder dat je aangesloten bent bij een zogenaamd zorgcollectief. Met FBTO collectiviteitskorting ben je individueel collectief verzekerd. Komt u niet in aanmerking voor FBTO collectiviteit? Kijk dan even op www.verzekeringadviseur.com rond waar u alles over collectiviteitskorting kunt vinden.

Voordelen van een FBTO zorgverzekering

 • Directe acceptatie
 • FBTO Basisverzekering al vanaf €83,50 per maand
 • FBTO Stel je verzekering zelf samen
 • FBTO verzekering studenten en FBTO collectieven
 • Vrije zorgkeuze ziekenhuizen en medisch specialisten

 

FBTO korting jaarbetaling

Net als andere jaren kun je in 2018 bij FBTO korting ontvangen als je ervoor kiest om de zorgpremie per jaar te betalen. Wanneer je bij FBTO jaarbetaling doet, ontvang je 3% korting. Als je een FBTO basisverzekering van €105,50 hebt, bespaar je toch zo’n €38 per jaar.

 

Aanvullende modules van de FBTO zorgverzekering

 

Alternatieve geneeswijzen

 

FBTO heeft veel verschillende varianten van de aanvullende zorgverzekering.
Met de FBTO module alternatieve geneeswijzen heb je recht op de vergoeding voor een alternatief genezer of een alternatieve therapeut. Voorwaarde is wel dat deze aangesloten is bij de FBTO beroepsverenigingenlijst. Naast een vergoeding voor behandeling is er ook sprake van vergoeding voor alternatieve, antroposofische en homeopatische geneesmiddelen.

 

Buitenland

De module buitenland is een goede aansluiting op je zorgverzekering wanneer je regelmatig naar het buitenland bent. Met deze module ben je volledig verzekerd voor spoedeisende behandelingen in het buitenland. Vergoeding van een aantal vaccinaties voor reizen in het buitenland en persoonlijke hulpverlening vallen ook onder deze module. Standaard ben je in het buitenland alleen maar verzekerd voor de in Nederland geldende tarieven. Vaccinaties worden tot €250,- per verzekerde per jaar vergoedt.

 

Calamiteiten

 

De aanvullende module calamititeiten spitst zich met name toe op de ongevallendekking. Het grootste deel van alle ongelukken gebeuren thuis, vaak kleine onhandige ongelukjes. Gebeurt er écht wat, dat weet je dat je met deze module goed zit. Bij deze module krijg je tevens vergoeding van abonnementskosten bij personenalarmering van Eurocross Assistance.

 

Gezichtszorg en Orthodontie

De module Gezichtszorg en Orthodontie van FBTO vergoedt kosten als een bril, lenzen of een beugel. Tevens het laseren van je ogen kan vergoed worden. Camouflagetherapie is ook gedekt in deze aanvullende verzekering. Elektrisch ontharen, acnebehandeling en de kosten voor gehoorapparaat en/of pruik komen ook voor vergoeding in aanmerking. Ook plastische chirurgie komt (gedeeltelijk) in deze FBTO module voor vergoeding in aanmerking.

 

FBTO Gezinsplanning

De gezinsplanning aanvullende verzekering wordt vooral dan gekozen wanneer er sprake is van een kinderwens. Hierbij ontvang je een kraampakket en een tegemoetkoming in de kosten van de kraamzorg. Ook vallen andere kosten als een ‘pretecho’ en een nekplooimeting onder deze verzekering. Ook anticonceptiva en sterilisatie vallen onder de module, zaken als de pil, pessaria en koperhoudende spiraaltjes.

 

FBTO Therapieën

In de module Therapieën worden verscheidene andere zaken vergoed. Onder meer Paramedische behandelingen worden hier vergoed. Waar je weer kunt kiezen uit een jaarlijkse vergoeding van €350, €500 of €1000, vergoedingen per behandeling kun je vinden in de tarievenlijst paramedische zorg van FBTO. Naast fysiotherapie biedt de module ook dekking voor pedicurezorg, stottertherapie en psychologische zorg. De module biedt ook vergoedingen voor dieetadvisering en ADHD medicatie.

 

FBTO Extra Zorg

De Extra Zorg aanvullende verzekering van FBTO vergoedt alle medische kosten die in het buitenland gemaakt worden door topchirurgen. Naast deze topklinische zorg wordt er ook op andere gebieden zorg geboden. Bijvoorbeeld voor sporters. Behandeling voor en keuringen door een sportarts in een Sportmedisch Adviescentrum vallen onder deze module. De module Extra Zorg van FBTO biedt ook vergoedingen voor gezins- en mantelzorg.

 

FBTO Tandheelkundige hulp volwassenen

FBTO laat u zelf de hoogte van de vergoeding voor Tandheelkundige hulp bepalen. Afhankelijk van hoe vaak u naar de tandarts en/of mondhygiëniste gaat kunt u dan bepalen welk maximumbedrag u hier aan wilt verbinden. Dit kan tot €800,- per jaar. Vaak naar de tandarts? Kies dan voor een hoge vergoeding.

 

 

De aanvullende modules van FBTO zorgverzekering kunt u op elk moment aan en uitzetten. Er worden geen medische vragen gesteld bij het afsluiten, iedereen is welkom. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd met de aanvullende modules van de ouders.

 

 

FBTO Zorgverzekering 2018

Premie per maand. (bij €385 eigen risico): €83,50
Premie per maand. (bij €885 eigen risico): €105,50

 

Over FBTO verzekeringen

 

FBTO is een van de bekendere verzekeringsmaatschappijen in Nederland. De hoge klanttevredenheid en hoge scores bij onafhankelijke onderzoeken maken FBTO een erg betrouwbare verzekeraar. FBTO maakt onderdeel uit van Achmea, één van de grootste financiële dienstverleners in Nederland.

 

Een van de innovatieve mogelijkheden waarmee FBTO zich onderscheid van andere verzekeraars, is de mogelijkheid om via MijnFBTO op elk moment het pakket met aanvullende verzekeringen aan te passen. Zo kunt u elke maand de hoogte van uw premie en de voorwaarden van uw verzekering aanpassen.

 


 

 

 • Basisverzekering al vanaf €…. per maand afgelopen jaar
 • Bepaal zelf welke zorg je wilt verzekeren
 • Vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten
 • Bril en lenzen abonnement voor €…. per maand

 

Klantvoordelen bij FBTO

 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Mogelijkheid lagere premie met vrijwillig eigen risico
 • Flexibel elke maand aanvullende dekking aan of uit zetten

 

Als je een zorgverzekering wil afsluiten bij FBTO kun je gebruik maken van de collectiviteitskorting. Met dit krijg je bij FBTO collectiviteitskorting op een ‘individuele collectieve verzekering’. De individuele collectieve verzekering wil zeggen dat er meer mensen zich inschrijven in het collectief en dat jullie met zijn allen collectiviteitskorting genereren.

 

Om gebruik te maken van deze collectieve verzekering hoef je verder nergens lid van te worden. Je krijgt met deze collectieve verzekering korting op de aanvullende modules van je zorgverzekering. Aanvullende verzekeringen zijn bijvoorbeeld; orthodontie, buitenlanddekking, alternatieve geneeswijzen en onder meer anticonceptie.

 

De individuele collectiviteitskorting kun je gebruiken door:
1.)Naar de website van FBTO te gaan;
2.)Hier te kiezen voor bereken je premie bij de zorgverzekeringen.
3.)In het uitvouwmenu de juiste collectiviteitskorting in te vullen
4.)Je gegevens in te vullen en de aanvullende verzekeringen te kiezen naar jouw wens; hierna staat direct weergegeven hoeveel korting jij krijgt.


MijnFBTO

 

Bij MijnFBTO houd je je persoonlijk dossier bij, log je gemakkelijk in en bereken je premie voor alle andere FBTO verzekeringen. Verder kun je in MijnFBTO een duidelijk overzicht krijgen van alles met betrekking tot je verzekering

 • Schade melden
 • Dekkingen aan/uitzetten
 • Polis (lezen, printen & wijzigen)
 • Voorwaarden (lezen & printen)
 • Opzeggen zonder opzegtermijn

 

 

Andere FBTO verzekeringen?

 • Basisverzekering
 • Aanvullende zorgverzekering
 • Aanvullende tandartsverzekering
 • Autoverzekering
 • Motorverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Ongevallenverzekering
 • Reisverzekering
 • Pleziervaartuigverzekering
 • Caravanverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Opstalverzekering
 • Uitvaartverzekering
 • Overlijdensrisicoverzekering

 

 

FBTO Contact

FBTO Telefoonnummer en FBTO adres

 

Telefoonnummer FBTO voor vragen (058) 234 56 78
Postadres FBTO:
FBTO
Postbus 318
8901 BC Leeuwarden

Lange Marktstraat 26
8911 AD Leeuwarden

 

 

MijnFBTO en FBTO Twitter

Verder kunt u ook via twitter (@FBTOwebcare), via e-mail en via MijnFBTO vragen stellen aan de FBTO helpdesk.