Energiek wordt Salland ZorgDirect

Energiek wordt Salland ZorgDirect

In een tijd waarin specifieke zorg voor vrouwen zelfs de media haalt, zou je verwachten dat een nichespeler als Energiek zorgverzekering alle bestaansrecht heeft. Helaas is dat niet het geval gebleken en moet Energiek per 1 januari 2016 haar activiteiten staken. Gelukkig is er binnen Eno Zorgverzekeraar, het bedrijf waar Energiek onderdeel van uitmaakt, een partij die de dienstverlening voort kan zetten. Vanaf 1 januari wordt Energiek dan ook onderdeel van Salland ZorgDirect.

 

Wat is SallandZorgDirect?

SallandZorgDirect is het jongste merk van Eno Zorgverzekeraar. Met dit label en een ervaring die ruim 150 jaar beslaat, biedt Eno een complete zorgverzekering aan de moderne klant. Mensen die een zorgverzekering hebben of afsluiten bij SallandZorgDirect, kunnen vertrouwen op de uitstekende zorg van gecontracteerde partijen, een goede toegankelijkheid van diverse zorgoplossingen en transparantie in dienstverlening. Dat alles in combinatie met scherpe premies, goede vergoedingen en een optimale service. SallandZorgDirect speelt in op de behoeften van de klant die online diens zaken wil regelen, en ondersteunt die behoefte met haar expertise op het gebied van zorg.

 

Wat verandert er voor verzekerden van Energiek?

Omdat SallandZorgDirect en Energiek beide onderdelen zijn van Eno, baseren zij zich op dezelfde waarden, waar het gaat om kwaliteit, toegankelijkheid, service en aantrekkelijke premies en vergoedingen. Anders dan Energiek, biedt SallandZorgDirect geen zorgverzekering waarin de beste zorg voor vrouwen de focus heeft. Dat betekent dat een aantal vrouwspecifieke behandelingen of zorgbehoeften niet, of in een beperktere vorm, vergoed wordt. Daarnaast organiseert SallandZorgDirect niet de acties, die verzekerden van Energiek gewend waren. Energiek adviseert daarom de voorwaarden van SallandZorgDirect goed te bekijken. Heeft dit de keuze voor beëindiging van de zorgverzekering tot gevolg, dan kan de verzekering tot uiterlijk 31 december 2015 opgezegd worden.

 

Waarom overstappen naar SallandZorgDirect?

Hoewel er het nodige verandert voor verzekerden van Energiek, blijft een feit dat SallandZorgDirect, als label van Eno, dezelfde uitgangspunten hanteert als Energiek. Weliswaar in een minder specifieke vorm, maar nog steeds met het maatwerk en de zorg voor de klant, die van een kleinere verzekeraar verwacht mag worden. Overgaan naar SallandZorgDirect betekent bovendien, dat de verzekerde hetzelfde polisnummer kan behouden en te maken krijgt met dezelfde zorgverleners. Dit met de kanttekening dat daarin, net zoals bij Energiek het geval had kunnen zijn, in 2016 zaken kunnen veranderen. Daarnaast geldt ook hier de combinatie van een scherpe premie en zorg van partijen die voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

 

Geen reactie's

Geef een reactie