Dierenverzekering

Dierenverzekering

Een dierenverzekering afsluiten is zeker een onderdeel voor het hebben van een huisdier, hoewel je dit ook vaak met een aansprakelijkheidsverzekering op kunt lossen. Echter doet een aansprakelijkheidsverzekering niet alles wat een dierenverzekering bijvoorbeeld doet. Denk aan medische kosten mocht er iets raars gebeuren, deze zijn vaak erg hoog.
Ook voor je dier wil je graag het beste hebben. Dat betekent een goede verzekering. Er zijn aparte huisdierverzekeringen voor onder meer honden en katten. Met een dierenverzekering kom je, mocht er onverhoopt een klein ongeluk gebeuren, niet voor een financiële domper te staat.

Behandeling bij de dierenarts wordt verder ook door verzekering gedekt en (meestal) vooruitbetaald. Er zijn verzekeringsmaatschappijen waarbij de rekening direct doorgestuurd kan worden naar uw verzekering.

 

Heel belangrijk is goed te kijken naar het verzekeringspakket. Er moet vooral gelet worden of de heupen en ellebogen van een hond in het basispakket zit. Deze operaties zijn erg duur. Vaccinatie, dient ook zeker mee verzekerd te worden. Er zijn natuurlijk verschillende dekkingen, zoals een basisdekking en een aanvullende dekking, en vaccinatie met een crematiedekking, een basisdekking met een castratie en of een sterilisatie.

Lees altijd de polisvoorwaarden goed door zodat u weet waar u aan toe bent; vergelijk vervolgens de aanbieders van dierenverzekeringen wie naar uw wensen de beste dekking biedt. Aanbieders van dierenverzekeringen zijn bijvoorbeeld OHRA en Proteq (onderdeel van SNS). Let op: specifiek bij dierenverzekeringen is het van belang de polisvoorwaarden goed door te lezen.

 

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten? Wanneer er medische kosten moeten worden gemaakt zijn deze vaak hoog; met een dierenverzekering is het makkelijk het makkelijk het risico te spreiden, dat voorkomt vaak onverwachte uitgaven. Het is toch prettig om te weten dat al deze kosten gewoon vergoed worden doordat je een verzekering hebt afgesloten. Zo weet je dat je de beste zorg hebt voor de dieren en zelf verminderd last van stress zult hebben.

Terug naar de homepage.