De collectieve zorgverzekering en collectiviteitskorting

De collectieve zorgverzekering en collectiviteitskorting

Collectieve zorgverzekeringen en collectiviteitskorting

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die je met een grotere groep mensen afsluit. Zo bestaan er zorgcollectieven voor leden van de ANWB, voor leden van de FNV maar ook voor leden van een bepaalde sportclub. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een collectieve verzekering af te sluiten bij je bedrijf. Met een collectieve zorgverzekering krijg je vaak korting op de premie.

Veel mensen zijn collectief verzekerd via hun werkgever en in veel gevallen zal een collectieve zorgverzekering voordelig zijn. Een collectieve zorgverzekering komt ook vaak voor bij belangenverenigingen van patiënten.

Individueel Collectief Verzekeren

Bij een aantal zorgverzekeraars bestaat er ook de mogelijkheid om u individueel collectief te verzekeren. U wordt dan samen met andere individuen collectief verzekerd. Zo heeft u alsnog recht op collectiviteitskorting zonder aangesloten te zijn bij een zorgcollectief.

Het voordeel voor verzekeraars

Omdat verzekeraars met een collectieve verzekering veel klanten tegelijkertijd kunnen binnen halen scheelt hen dat op een reclamekosten, geld en tijd. Bij collectieve verzekeringen van bijvoorbeeld een specifieke groep chronische patiënten heeft een verzekeraar zo ook een voordeligere onderhandelingspositie ten opzichte van de prijs van behandelingen en medicijnen. Zorgverzekeraars krijg ook ‘subsidie’ van de overheid voor het verzekeren van bepaalde typen chronische zieke patiënten.

Top 3 individuele collectieve verzekeringen

Korting op de verzekeringspremie

De korting van de collectieve verzekering levert gemiddeld zo rond de 7% korting op bij een basisverzekering. Dit komt toch al snel neer op zo’n €100,- per jaar, dan bestaat er natuurlijk ook nog de collectiviteitskorting die van toepassing is op de aanvullende verzekering. Let wel op dat uw verzekering met collectiviteitskorting wel goedkoper is dan andere zorgverzekeringen zonder collectiviteitskorting.

Collectieve korting op hulpmiddelen

Bij sommige zorgverzekeringen, al dan niet collectief, krijgt u naast korting op de premie ook nog andere voordelen als vergoedingen van brillen en lenzen, vergoeding van de lidmaatschapskosten van uw sportvereniging en patiëntenvereniging. Dit betekent niet direct dat u goedkoper uit bent. Het kan ook zo zijn dat u korting krijgt bij een normaal duurdere kliniek.

Zie alles in een helder perspectief en hap niet te snel toe op ‘collectiviteitskorting’ het kan maar zo zijn dat u zonder deze korting goedkoper uit bent bij een andere verzekeraar.

Collectiviteitskorting krijgt u bijvoorbeeld bij FBTO en Univé

Gerelateerd:

Top 3 individuele collectieve zorgverzekeringen;
Top 10 goedkope basisverzekeringen.

 

3 Reactie's

Geef een reactie