AnderZorg zorgverzekering

AnderZorg zorgverzekeringAnderzorg Zorgverzekering

 

 

 

 

 

Voordelen van AnderZorg zorgverzekeraar

 • Basisverzekering: €102,- per maand voor 2018 zonder verhoogd eigen risico
 • Tip je vrienden en ontvang €40 korting per nieuwe polis! 
 • AnderZorg Jong biedt uitgebreide dekking voor onder meer fysiotherapie, bril en contactlenzen en alternatieve behandelingen
 • Ruime dekking voor de meest voorkomende behandelingen bij de tandarts

 

Collectiviteitskorting Anderzorg?

Dit jaar wordt er geen AnderZorg collectiviteitskorting op zorgverzekeringen aangeboden. Wel is het mogelijk om zonder AnderZorg collectief €40 korting te krijgen door vrienden te tippen over de AnderZorg zorgverzekering.  Daarnaast kun je op de zorgverzekering premie besparen door een hoger eigen vrijwillig risico zorgverzekering te nemen. Zo betaalt u maandelijks minder maar mocht u bijvoorbeeld naar de dokter moeten is de eigen bijdrage dus wel hoger.

 

AnderZorg Basisverzekering

 

Anderzorg is een onderdeel van zorgverzekeraar Menzis/ Het basispakket van de AnderZorg zorgverzekeringen behoort al jaren tot één van de goedkoopste van Nederland. De minimum premie voor 2018 van een AnderZorg Basisverzekering zal €78,- per maand bedragen. Daarbij zit een verhoogd eigen risico van €500,-. Met een standaard eigen risico van €385 betaal je vanaf €102 premie per maand.

Het basispakket dekt natuurlijk niet alles en daarom is er ook de mogelijkheid tot aanvullende verzekeringen bij de goedkope zorgverzekering van AnderZorg. AnderZorg heeft een aanbod van vier zorgverzekeringen met naar een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.

Rond het najaar 2017 ontvangt u uw nieuwe voorstel voor de zorgpremie van uw zorgverzekeraar, mocht u over willen stappen op een goedkopere zorgverzekering in 2017 doe dit dan voor februari 2017 anders kan het onnodige kosten met zich meebrengen

 

AnderZorg korting betalen per jaar

Net als vorige jaren kun je ook bij Anderzorg korting krijgen als je ervoor kiest je de zorgpremie per jaar te betalen. Als je bij AnderZorg jaarbetaling doet van de premie ontvang je 2% korting, op een maandelijkse premie van €102 is dat een besparing van zo’n €25.

 

Aanvullende verzekeringen

 

AnderZorg Jong

 

AnderZorg Jong is een van de aanvullende verzekeringen van AnderZorg. Het AnderZorg Jong pakket is afgestemd op de gemiddelde zorgbehoefte van mensen van 18 tot rond de 30 jaar. AnderZorg Jong dekt naast fysiotherapie, psychologische zorg en bril of contactlenzen ook tandartskosten. Opgesomd dekt het AnderZorg Jong pakket het volgende:

 • Sportmedisch advies tot €250
 • Brillen en contactlenzen tot een maximum van €100
 • Stottertherapie tot €300
 • Vergoeding van anticonceptie 100% vergoed bij vrouwen vanaf 21 jaar
 • Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar, consulten tot €150 per jaar
 • Behandelingen fysiotherapie (maximaal 9 keer)

 

AnderZorg Extra

 

De aanvullende zorgverzekering AnderZorg Extra dekt kosten die niet of niet geheel in de Basisverzekering zijn meegenomen. AnderZorg Extra is vooral een goede zorgverzekering voor gezinnen, kinderen zijn namelijk gratis meeverzekerd, ook wat betreft de aanvullende verzekering. AnderZorg Extra dekt onder meer:

 • Fysiotherapie tot 9 behandelingen.
 • Alternatieve behandelwijzen en geneesmiddelen tot €200
 • Sportmedisch Advies tot €200
 • Tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang van maximaal €20,- per dag tot maximaal 3 maanden per kalenderjaar
 • Volledige vergoeding van vervoer bij ziekte, ongeval of overlijden in het buitenland
 • Psychologische zorg bovenop de zorg uit het basispakket (4 extra)

 

AnderZorg Tand

 

AnderZorg Tand is de aanvullende tandartsverzekering van AnderZorg. Veel van de tandartsbehandelingen zitten niet in het verplichte gestelde basispakket. Met de tandartsverzekering van AnderZorg verzeker je voor veel voorkomende tandartsbehandelingen zoals consulten, vullingen, verdovingen en het verwijderen van tandsteen. AnderZorg Tand vergoedt onder meer:

 • Tandarts consult
 • Periodieke controles
 • 80% vergoeding op vullingen, verwijderen van tandsteen, röntgenfoto’s, wortelkanaalbehandeling en chirurgische ingrepen tot €500.
 • Orthodontie voor 18+: 80% vergoeding tot €500

 

AnderZorg extra kun je goed combineren met AnderZorg Tand. Extra is niet te combineren met Jong. Jong overlapt namelijk met delen van zowel AnderZorg Extra als AnderZorg Tand

AnderZorg Zorgverzekering 2018

In november heeft AnderZorg de premie voor 2018 bekendgemaakt. In tegenstelling tot veel andere verzekeraars blijft de premie komend jaar ten opzichte van 2017 gelijk. Dus ook dit jaar ben je al vanaf net iets meer dan €102 per maand verzekerd bij AnderZorg.
Premie per maand. (bij laag eigen risico): €102
Premie per maand. (bij hoog eigen risico): €78

 

Over AnderZorg verzekeringen

 

AnderZorg biedt zorgverzekeringen voor mensen die een goede dekking verwachten voor het noodzakelijke, zonder onnodig veel te betalen voor extra’s die nooit nodig zijn. Het draait bij AnderZorg om het aanbieden van zorgverzekeringen tegen de laagste premies. Daarom is AnderZorg alleen online actief. Niet meer, niet minder.

Bij AnderZorg kunt u alleen terecht voor een basisverzekering met eventuele aanvullende zorgverzekering. Daar staat tegenover dat u een van de laagste premies betaald voor een zeer betrouwbare zorgaanbieder!

 

Klantvoordelen

 

 • Rekeningen niet zelf vooruit betalen
 • Lage premie door onnodige extra klantvoordelen

 

Declaratie en de vergoedingen

 

De meeste zorgverleners declareren rechtstreeks bij zorgverzekeraars. Als je tegen een rekening thuis hebt ontvangen kun je dat bij AnderZorg via MijnAnderZorg direct gemakkelijk via het online declaratieformulier indienen. AnderZorg zal dan vervolgens de zorgvergoedingen in orde brengen en verrekenen.

AnderZorg App: De zorgverzekeraar heeft inmiddels ook al een AnderZorg App om je zorginformatie altijd bij de hand te hebben. Op de website van deze zorgverzekeraar kun je ook schriftelijke declaratieformulieren aanvragen.

 

AnderZorg eigen risico

 

Bij AnderZorg is het mogelijk zelf het eigen risico aan te passen. Een hoger eigen risico betekent een lagere maandelijkse premie en andersom. Waarom wel of geen eigen risico? Als je kiest voor een hoger vrijwillig eigen risico word je maandelijkse premie lager. Dit heeft echter ook nadelen in die zin dat wanneer je zorgkosten maakt ze voor je eigen rekening komen tot je door je eigen risico heen bent.
Bij het verhogen van het eigen risico moet je er altijd goed over nadenken of je het bedrag ‘in één keer’ zou kunnen betalen, anders zou je in financiële problemen kunnen komen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ben je bij AnderZorg verzekerd en wil je een hoger eigen risico? In onderstaande tabel vind je een weergave van de korting op je premie bij de verhoging van je eigen risico.

 

Verrekenen eigen risico

Wanneer de zorgkosten rechtstreeks vergoedt worden aan de zorgaanbieder betaal je het eigen risico pas achteraf aan AnderZorg. Wanneer je de nota bijvoorbeeld hebt voorgeschoten dan wordt het eigen risico ingehouden op de uitbetaling aan jou.

 

Anderzorg betalingskorting

Als je bij AnderZorg je premie per jaar, dan wel per halfjaar of kwartaal betaalt krijg je extra korting op je premie zorgverzekering, de zogenaamde AnderZorg Betalingskorting. Maandelijks betalen kan natuurlijk ook. Betaal je direct een jaarbetaling krijg je 3% korting op je premie, halfjaarbetaling betekent een korting van 2% en kwartaalbetaling betekent een korting van 1% op je premie. Bij de aanvraag van een verzekering bij AnderZorg kun je zelf aangeven of je per maand, kwartaal, halfjaar of jaar wil betalen en of je dus gebruik gaat maken van de AnderZorg Betalingskorting.

 

Mijn AnderZorg

Bij de AnderZorg zorgverzekering kunt u via ‘Mijn AnderZorg’ alles altijd online regelen en aanpassen. Zo kan je eenvoudig je gegevens inzien en aanpassen en wanneer nodig een overzicht van je zorgkosten raadplegen. Bij mijn AnderZorg kun je onder meer je zorgkosten en eigen risico raadplegen, gemakkelijk online declareren, declaraties bekijken, je basis en/of aanvullende verzekeringen wijzigen en veel meer. Verder is het 7 dagen per week, 24 uur per dag te bereiken en scheelt het een hoop papierwerk. Bij Anderzorg kun je met behulp van de AnderZorg Activatiecode een ‘Mijn AnderZorg’ account aanvragen.

 

AnderZorg contactgegevens
Winschoterdiep 70,
9723 AB Groningen
Telefoon: 0900 16 16 160
E-Mail: info@anderzorg.nl
www.anderzorg.nl

AnderZorg postadres:
Telefoonnummer: 0900-1616160
Postbus 1177
7500 BD Enschede
Fax: 050 5265273

 

De AnderZorg Klantenservice is zowel per e-mail, chat als telefoon bereikbaar. Op AnderZorg.nl vind u meer informatie over mogelijkheden om contact op te nemen.